Welcome Visitor: Login to the siteJoin the site

Many riddles

Miscellaneous By: Wotan
Riddles



More riddles from my large collection of think-nuts and brain-teasers I've collected over time.


Submitted:Dec 1, 2012    Reads: 596    Comments: 6    Likes: 1   


1: The more that there is, the less that you see. Squint all you wish when surrounded by me. Answer: Darkness -- correctly answered by loverofmyths

2: They come to witness the night without being called, a sailor's guide and a poet's tears.They are lost to sight each day without the hand of a thief. Answer: Stars -- correctly answered by loverofmyths

3: I have no colour, though there may be darkness within. I have no weight and hold nothing, and placed in a container it becomes all the lighter. Answer: Hole -- correctly answered by Entity

4: Of all your possessions, I am the hardest to guard. If you have me you, you will want to share me. If you share me, you no longer have me. "Answer: Secret -- correctly answered by Entity

5: Alive as you but without breath, as cold in my life as in my death; never a thirst though I always drink, dressed in mail but never a clink. Answer: Fish -- correctly answered by loverofmyths

6: I am free for the taking through all of your life, though given but once at birth.I am less than nothing in weight, but will fell the strongest of you if held. Answer: Breath -- correctly answered by loverofmyths

7: I have holes throughout, from back to front and top to bottom to core. More nothing than something within, and yet I still hold water. Answer: Sponge -- correctly answered by loverofmyths

8: They follow and lead, but only as you pass. Dress yourself in darkest black and they are darker still. Always they flee the light, though without the sun there would be none. Answer: Shadows -- correctly answered by loverofmyths

9: Who walks on four legs in the morning, two legs at midday and the legs in the evening? Answer: Man -- correctly answered by varvaraten

10: The most beautiful of bridges. Upon no man has ever walked... Answer: Rainbow -- correctly answered by varvaraten

Bonus: (This is a riddle of my own creation) Part of me plays in an orchestra, part of me comes from the sea, two parts of my are used by the blacksmith, part of me is used by a rider. My whole can be found on your coffee cup. If you have used me well, please tell, who am I? Answer: Ear -- (Plays in an orchestra - (Ear)Drum ; Comes from the sea - The Shell that makes up the inner ear ; Used by the black smith -- Hammer and Anvil (two out of three small bones) ; Used by the rider -- stirrup (small bone that is called Stapes (Latin for stirrup) ; The handle on a cup is sometimes referred to as an 'ear' ; Have you used me well -- did you listen to the clues, ergo used your ear(s))





1

| Email this story Email this Miscellaneous | Add to reading list



Reviews

About | News | Contact | Your Account | TheNextBigWriter | Self Publishing | Advertise

© 2013 TheNextBigWriter, LLC. All Rights Reserved. Terms under which this service is provided to you. Privacy Policy.