Welcome Visitor: Login to the siteJoin the site

MKFE003 (Macedonian Edition)

Short story By: FragmentEarth
War and military


Tags: македонски, јазик, издание, книга, екнига, е-книга, електронска, дигитална, група, мислам, насилство, измама, ловец, соберат, брзо, копа, подлабоко, маратон, повисоко, камата, стагнација, споменикот, зграда, водечки, мнозинство, интелектуална, тиранија, пркосејќи, фашизмот, северното, море, европа, подморница, термопилите, оска, трговец, садови, поморската, борба, поморски, забелешки, весници, историски, повик, кражба, над, спиење, концентрациони, логори, нема, сочувство, ерменскиот, геноцид, големиот, криминал, тероризмот, глад, украина, сталин, поморот, играат, игри, светлина, вистината, ерменски, холокаустот, масакрите, воено, злосторство, сочинуваат, вашиот, ирски, компир, во, голем, ирска, контраразузнавање, набљудување, војна, одговорност, верување, е, избор, маченици, убиство, губење, на, придобивките, неуспех, и, победа, смрт, триумф, уметноста, раскажување, приказни, паѓа, меч, легенда, иднина, жртва, благородна, реализација, легендата, мачеништво, малтретирањето, фактите, факт, или, измислица, подмолно, непријателски, борбата, против, насилниците, туркање, истории, лежат, прифаќање, градење, неуспехот, размислува, лежи, жалам, имаат, корист, мртов, мртви, мртво, за, профит, жртвуваат, легендите, херој, обожување, интегритетот, мртвите, забрането, мисли, неискажан, глорификација, живот, управување, со, разочарување, ментор, штитеник, проток, информации, поддоговор, проблеми, C.i.a., подморници, тајна, циа, финансирање, зафатени, работа, да, O.s.s., премногу, прашања, самоодржување, механика, спокојот, завршува, војната, машини, практични, економски, опремени, борби, единици, социјално-инженеринг, опстанокот, најглупавата, социјални, рамнотежа, бегство, патувањето, мислата, запознаени, модели, планираните, уништување, одговорен, контрола, холокауст, првата, светска, големата, злоупотребуваните, изнасилвач, силеџиство, принудени, масовно, воениот, морал, интернација, кампови, јапонски-американците, јапонски, затвореник, перспектива, непријателот, вонземјани, цивилни, бомбардирање, заштеда, свој, бараж, балони, ревизионистичка, историја, медиумите, образование, неизлечива, болест, надзор, фашистичка, хумор, марксизмот, маоизмот, дебатата, префрлате, води, ме, подтекст, планирањето, поттикнување, удобност, зона, произведени, војни, заговор, навигација, размислување, себе, тајни, акции, плитки, чекање, автомобил, загушлива, батлер, љубоморен, свет, општеството, мода, затворени, кругови, несигурност, љубовта, причина, последица, игра, оваа, самосомневање, победи-победи, љубомора, манипулација, освојувањето, играта, лошо, држење, телото, параноични, советскиот, германија, тајните, разузнавачки, испрашување, дефинитивни, одговори, интервју, откритие, кршење, влегуваат, балистички, проектили, сопственост, импулсивност, нарушување, баварската, тврдина, окупираната, алпски, фор, нацистички, подземни, светиот, грал, бела, пропаганда, планински, престој, бергхоф, подземното, засолниште, митови, голема, јужниот, племиња, надевам, вечна, пролет, потрага, крстоносна, погребот, жалост, далечински, двоглед, оптика, семејни, собири, лимузина, катафалка, возачите, водоотпорен, чевли, чадор, гробот, статуа, почитување, реакции, безбедност, параноја


Фрагмент Земјата – Епска авантура во недоразбирање, оваа серија на психолошка раскази, истражува пофини смисла на бесмислени значења игнорирани од страна на разбирање на себе.
 
Студената Концепт: Лесно Е Да Се Направи
 
За жал, кај оние задачи кои ние ексел толку многу во бројки во, размислување не може да се изброи. Сепак, ако нашата историја експонати ништо повеќе од нашите бруто капацитет за насилство и измама него, тоа е сигурно дека можеме да направиме повеќе заедно отколку кога било распаѓа. Бројот на задачи група да ексел надвор од поединецот е безброј: Заедно ловат поголема и се собираат повеќе, патува подалеку за поевтини, копа побрзо и подлабоко, се искачи повисоко за подолго, повеќе само што ни прави посилни, иако нема тело или група некогаш собраа е мисла послободно преку зголемување на број.
 
И, Едноставна English Edition: Sad, around those work that we do so great in number in, think can-not be count. Yet if our history show any-thing more than our gross size for anger, and trick of, it is certain that we can do more united than ever away. The number of work a group can do after the person is many: United we hunt great and collect more, move far for cheap, dig fast and deep, climb high for more; more only make us strong, though no body or group ever make has think more free by more it number.
 
И, English Edition: Sadly, among those tasks which we excel so greatly in numbers in, thinking cannot be counted. Yet if our history exhibits anything more than our gross capacity for violence, and deception thereof, it is surely that we can do more together than ever apart. The number of tasks a group can excel beyond the individual is countless: Together we hunt greater and gather more, travel farther for cheaper, dig faster and deeper, climb higher for longer; more only makes us stronger, though no body or group ever assembled has thought more freely by increasing its number.
 
 
Фрагмент Земјата Клучни Зборови: македонски јазик издание, македонски јазик книга, македонски јазик екнига, македонски јазик е-книга, македонски јазик електронска книга, македонски јазик дигитална книга, група мислам, насилство измама, ловец соберат, брзо копа подлабоко, маратон повисоко, камата стагнација, споменикот зграда, водечки мнозинство, интелектуална тиранија, пркосејќи фашизмот, северното море европа, подморница термопилите, оска трговец садови, поморската борба, поморски забелешки, весници историски, повик кражба, над спиење, концентрациони логори, нема сочувство, ерменскиот геноцид, големиот криминал, тероризмот глад украина, сталин поморот глад, играат игри, светлина вистината, ерменски холокаустот, ерменски масакрите, воено злосторство геноцид, сочинуваат вашиот, глад геноцид украина, ирски компир глад, глад во украина, голем глад ирска, контраразузнавање набљудување, украина глад геноцид, компир глад ирска, ерменскиот геноцид, војна одговорност, верување е избор, маченици убиство, губење на придобивките, неуспех и победа, смрт триумф, уметноста раскажување приказни, паѓа на меч, маченици легенда, иднина жртва, благородна реализација, легендата на мачеништво, малтретирањето на фактите, факт или измислица, подмолно непријателски, борбата против насилниците, туркање вистината, истории лежат, прифаќање неуспех, градење на неуспех, неуспехот размислува, раскажување лежи, жалам имаат корист, мртов мртви мртво, убиство за профит, жртвуваат на легендите, херој обожување, интегритетот на мртвите, забрането мисли, неискажан мисли, глорификација на мачеништво, нема избор живот, управување со разочарување, ментор и штитеник, проток на информации, поддоговор проблеми, c.i.a. подморници, тајна циа финансирање, зафатени со работа, c.i.a. да o.s.s., премногу прашања, самоодржување, механика на спокојот, завршува војната, машини за војна, практични војна, економски војна, опремени борби единици, војна социјално-инженеринг, опстанокот на најглупавата, социјални војна рамнотежа, брзо бегство, патувањето на мислата, запознаени модели, планираните уништување, одговорен контрола, холокауст одговорност, првата светска војна, светска војна геноцид, големата војна, злоупотребуваните и изнасилвач, силеџиство, принудени глад, геноцид масовно убиство, воениот морал, интернација кампови јапонски-американците, јапонски интернација кампови, затвореник перспектива, непријателот вонземјани, цивилни бомбардирање, заштеда на свој, бараж балони, ревизионистичка историја, медиумите образование, неизлечива болест, перспектива надзор, фашистичка хумор, марксизмот маоизмот, дебатата префрлате, води ме, подтекст во планирањето, војна поттикнување, удобност зона, произведени војни, приказни, заговор за навигација, размислување за себе, тајни акции, плитки мисли, чекање во автомобил, загушлива батлер, љубоморен свет, општеството мода, затворени кругови, љубоморен несигурност, љубовта игри, причина и последица, игра оваа игра, самосомневање несигурност, победи-победи, љубомора манипулација, освојувањето на играта, лошо држење телото, параноични поттикнување, советскиот германија, тајните разузнавачки, војна испрашување, дефинитивни одговори, интервју откритие, кражба кршење влегуваат, балистички проектили, интелектуална сопственост, импулсивност нарушување, баварската тврдина, окупираната германија, алпски фор, нацистички подземни, светиот грал, бела пропаганда, планински престој, на бергхоф, подземното засолниште, алпски тврдина, баварската фор, војна митови, голема јужниот тврдина, баварската племиња, надевам вечна пролет, потрага крстоносна војна, погребот жалост, далечински надзор, двоглед оптика, семејни собири, лимузина катафалка, возачите батлер, водоотпорен чевли чадор, гробот статуа, почитување реакции, безбедност параноја


Submitted:Dec 24, 2012    Reads: 1    Comments: 0    Likes: 0   


Кредити

Земјата слика благодарение на N.A.S.A..

Превод на Trala Inc..

На Трчање Гол Производство

Втора Издание - Втора Печатење

003-2.2-3mkshm - 2012-04-02

Фрагмент Земјата

Авторски права © 2007-2012 година од страна Robert Skyler

Сите Права Се Задржани

Направени во Америка

Кажете му на светот што да мислам. Да направат пауза или оваа книга со преглед или рејтинг на својата страница на купувачите.

Сите ликови кои се појавуваат во ова дело се фиктивни. Секоја сличност со реални личности, живи или мртви, е чисто случајно.

Фрагмент Земјата

Концепција

003 Епизода

Студената Концепт

"Лесно Е Да Се Направи"

Македонски Јазик Издание

Резиме

Епска авантура во недоразбирање, оваа серија на психолошка раскази, истражува пофини смисла на бесмислени значења игнорирани од страна на разбирање на себе.

~~~

Надвор од овој здодевен град, во внатрешноста на обична зграда, на една датотека под ново гума, каде што се наоѓа незначителен писмо помеѓу краткиот момент на мир и слобода само војната може да донесе, оди тоа писмо, и со оваа гума сето тоа започнува повторно.

Во пресрет на последните геноцид и утрото на следниот, агенти на сојузничките моќ, оправдувајќи својата вистина започне крстоносна војна зад која лежеше намерна војна. Дека тие би можеле, дека тие би, тогаш тие треба оставајќи никој не прашува зошто.

Предговор

За жал, кај оние задачи кои ние ексел толку многу во бројки во, размислување не може да се изброи. Сепак, ако нашата историја експонати ништо повеќе од нашите бруто капацитет за насилство и измама него, тоа е сигурно дека можеме да направиме повеќе заедно отколку кога било распаѓа. Бројот на задачи група да ексел надвор од поединецот е безброј: Заедно ловат поголема и се собираат повеќе, патува подалеку за поевтини, копа побрзо и подлабоко, се искачи повисоко за подолго, повеќе само што ни прави посилни, иако нема тело или група некогаш собраа е мисла послободно преку зголемување на број.

Каде и да доаѓаат заедно во извршување на оваа задача, само декаденција, корупција, камата, стагнација и потчинување последвам. Меѓу луѓето кои сесрдно да бидат убедени да повлечете било камен на врвот на секоја рид, нема да најдете не води мнозинство кои ќе се согласат со она што треба да се направи со неа откако таа е таму. Бидејќи кога размислувам, познати физички групирање на ние, станува следи интелектуална тиранија на мене. За тоа каде сте биле погрешни, слаби и несигурни, тие кои се обврзани се несомнено чиста, бидејќи тие не може да биде погрешно ако тие сите се согласуваат, и сите тие ќе се согласат дали тие ќе сите само мислат како мене.

Па тие ќе се обединат, но еднаш мора да паднат тоа ќе биде оваа Фрагмент Земјата, пркосејќи им на сите нив.

Глава 1

Види

- Северното Море, Европа, 3 Октомври, 1945 -

"Можеби, тие едноставно не сакаат да ги добијат тоа не е премногу влажна."

"Не, мислам ако Термопилите е нов подморница, зошто не сме ние таму слојноармирана океаните-"

"И она што Џејмсон, тоне оска трговец садови? Добивање на војната за кралот и земјата? Тоа е повеќе од другар, ти да дојдеш-"

"Добро утро, момци. Ништо да го пријавите?"

"Нема нови контакти, Господине!"

"Тоне надолу една клисура, Clarry. Уште не беше мојот чај"

"И во дневникот," тој тивко презентирани подеднакво празен лист хартија.

"Можеби се очекуваше," реков, "нешто поинтересно од ништо не би се случува овде."

"Јас ќе бидам сам ако сум го правела, господине."

Крајот на примерокот. Набавка сега за да прочитате повеќе веднаш.

http://www.robertskyler.com/fe/in/index-mk.html

Глава 2

Набавка

Глава 3

Набавка

Глава 4

Набавка

Honor

Earth photo help of N.A.S.A..

Explain by Trala Inc..

A Run Naked Make

Second Change - Second Print

003-2.2-3mkshm - 2012-04-02

Part of Earth

Copyright © 2007-2012 by Robert Skyler - Do Not Copy

All Rights Keep

Made in America

Tell the world what to think. Make or break this book with a look or rate on it page of buy.

All person be in this work are story. Any look to real person, live or dead, is simple chance.

Part of Earth

Dream

Piece 003

Cold Idea

"Is Easy To Do"

Simple English Change

Record

A big event in not know, this group of mind short story, find the fine know of the empty know forget by know it.

~~~

After this slow city, inside a plain building, on a only file under a new remove, where stand an not important letter between a small time of agree and the freedom only war can bring, go that letter, and with this remove it all begin again.

On the night of the last many die and the morning of the next, agent of friend power, defend their truth begin a path after that lay a plan war. That they could, that they would, then they should go no one ask why.

First - Simple English

Sad, around those work that we do so great in number in, think can-not be count. Yet if our history show any-thing more than our gross size for anger, and trick of, it is certain that we can do more united than ever away. The number of work a group can do after the person is many: United we hunt great and collect more, move far for cheap, dig fast and deep, climb high for more; more only make us strong, though no body or group ever make has think more free by more it number.

Where we have come united in follow of this work: only rich, bad, use, settle and slave next. Around a people who can whole-heart be made to pull any stone to the top of any hill, you will not find an not leader many who will agree with what should be done with it once it is there. Because when think, the common real group of we, become the follow think rule of a me. For where you were open, weak and not sure, they that are tied are not deny simple, for they can not be wrong if they all agree, and they will all agree if they will all just think like me.

So they will join, but once they must fall it will be this Part of Earth, stop them all.

Part 1

Look

- The North Sea, Europe, October 3, 1945 -

"Maybe, they just did not want to get it too wet."

"No, I mean if the Thermopylae is a new submarine, why are not we out there cut the ocean-"

"And what Jameson, sink Axis work ship? Win the war for King and Land? It over friend, you got here-"

"Good Morning, People. Any-thing to report?"

"No new meet, Sir!"

"Sound it down a little, Clarry; not yet had my tea."

"And the report," he quiet here an level empty sheet of paper.

"You'd think," I said, "some-thing more concern than nothing would be go on here."

"I would be alone if I did, Sir."

End of piece. Buy now to read more now.

http://www.robertskyler.com/fe/in/index-se.html

Part 2

Buy

Part 3

Buy

Part 4

Buy

Credits

Earth photo courtesy of N.A.S.A..

A Running Naked Production

Second Edition - Second Printing

003-2.2-3mkshm - 2012-04-02

Fragment Earth

Copyright © 2007-2012 by Robert Skyler

All Rights Reserved

Made in America

Tell the world what to think. Make or break this book with a review or rating on its page of purchase.

All characters appearing in this work are fictitious. Any resemblance to real persons, living or dead, is purely coincidental.

Fragment Earth

Conception

Episode 003

0

| Email this story Email this Short story | Add to reading listReviews

About | News | Contact | Your Account | TheNextBigWriter | Self Publishing | Advertise

© 2013 TheNextBigWriter, LLC. All Rights Reserved. Terms under which this service is provided to you. Privacy Policy.