war

Reads: 260  | Likes: 0  | Shelves: 0  | Comments: 0

More Details
Status: Finished  |  Genre: Fantasy  |  House: Booksie Classic
war

Submitted: February 23, 2015

A A A | A A A

Submitted: February 23, 2015

A A A

A A A


Undeva intre golul dintre Spatiu si Timp, tabla de sah imensa isi astepta jucatorii, care iesira incetisor din umbra si se asezara masurandu-se din priviri.

- Tata, vad ca ti-ai pregatit alta strategie. Crezi ca o sa fie mai buna? Inca speri ca nimicniciile alea umane pot sa isi decida singure soarta? Chiar crezi ca mintea lor simpla si limitata poate macar sa isi imagineze cum stau lucrurile cu adevarat?

- Fiule, da, eu inca sper. Si sper ca la un moment dat si tu iti vei da seama ce creatie minunata e sufletul si puterea de a alege. Pana si eu ma minunez cum nu se schimba nimic in viata de zi cu zi, dar cat de diferite sunt lucrurile fata de cand i-am lasat sa umble pe pamant…

- Nu ai sa incetezi niciodata cu prostiile astea? Vad ca Nebunul tau a prins puteri, si-a amintit cine este. O sa fie mai interesant decat datile trecute probabil. Piese noi, din cate vad. Nu am mai jucat pana acum din cate imi amintesc cu Ingeri. Da, mult mai interesant. Poate ai o sansa, sau… poate liberal tau arbitru va da gres pentru ultima oara. Jucam dupa aceleasi reguli ca intotdeauna? Vrei sa iti dau un mic avantaj? Poate ai nevoie, nu e o rusine.

- Hai sa incepem, de data asta era randul tau, Fiule… Fa-ti prima mutare, cu cat incepem mai repede, cu atat avem sanse sa terminam mai repede. Stii doar ca moartea nu imi face nici o placere. Privirii blajine a Tatalui ii raspunse un zambet sinistru al Stapanului Intuneric care muta pionii.

 

Vrajitorii care isi ridicara proiectiile astrale vazura cum inaintau pionii aliniati prin culoarele lasate de Elementalisti. Primele randuri de morti treziti la viata se inecara in mlastina din fata lor, dar curand ceilalti reusira sa treaca mai departe, calcand pe cadavrele lor. Repede au fost inghititi de intinderea de apa acoperita de gheata care incepu sa se sparga, pana cand magia necromantilor evapora toata apa. Trecusera de inca un obstacol al Elementalistilor. Urma proba focului, sute din armata Intunericului se prabusira scrum pana cand ajunsera acolo Necromantii care stinsera tot flacarile. In mod clar, puterea Necromantilor era mai mare decat a elementalistilor, dar nu trebuiau sa si-o consume salvand infinitatea de pioni. Iata-I iesiti in calea masinariilor, cand Bram urla din toate puterile semnalul de atac. Catapultele si masinariile aruncara sageti, bucati de metal ascutit, sau potiuni care explodau. Ploaie de foc si de metal se napusti asupra armatei intunecate care marsaluia, eliberand campia, lasand loc altor trupe care nu incetau sa vina. Doar Necromantii erau de neatins de acele proiectile care ori se loveau de un scut invizibil si cadeau in fata lor ori treceau ca prin fum si se infigeau in trupele care veneau. “Oare Necromantii pot sa creeze iluzii? In niciuna din luptele anterioare nu am vazut asa ceva. Sau doar isi consuma magia? Nu s-au hranit demult, asa ca fiind in mijlocul unei armate de fiinte fara suflet, ar trebui sa fie slabiti… Doar daca… daca si-au adus provizii umane cu ei?”. Furia lui Erin incepea sa atinga cote maxime. Isi dorea sa se avante in mijlocul lor, dar stia ca nu ar avea nici un rost. In razboi, cei care alearga primii, nu apuca sa ajunga la inamic, de obicei poposesc in ghearele mortii.

- Tata, vad ca ai invatat ceva, frumoasa mutare. Ai eliminat cativa pioni, fara nici o pierdere. Sa continuam deci…, spuse fara nici o tresarire Stapanul Intunericului. Si isi facu mutarea.

Demonii zburatori se inaltara in zgomotele lor infernale. Bataile aripilor lor creau rafale de vant care trimiteau valuri de praf in ochii si gurile fratiilor care asteptau incordate.

 

- Nu trageti! Asteptati sa se apropie suficient! Vrajitori, pregatiti-va! Mentalistii, preluati controlul a cat de multi demoni puteti! Faceti-I sa ii atace pe cei pe care nu-I controlati! Elementalistii… Asteptati! Asteptati! Acum! Foc! 

 Mingi de foc se ridicara si lovira demonii care cadeau la pamant mistuiti de flacari. Unii se incaierau intre ei pana la moarte, iar o parte se retrasera zburand in cercuri largi in deasupra armatei de fiinte fara suflet.

Urmatoarea mutare asteptata de Tata era insirarea Calaretilor Umbra. Si totusi, nu veni. Necromantii se oprira si pronuntara urland o incantatie. Dintr-o data armate intregi aparura in fata lui Erin. “Cum? Ce… Ce e asta? A fost o iluzie?! S-au jucat cu mintea noastra… Niciodata nu a fost asa. Retragerea!”

Bram prelua controlul rapid, era obisnuit: “Arcasii, trageti fara oprire, nu parasiti pozitiile. Dati foc masinilor de lupta, nu trebuie folosite impotriva noastra! Spadasinii, protejati Vrajitorii si Calugarii! Fara ei pierdem inainte sa incepem! Elementalisti, o ploaie de foc in fata arcasilor nu ne-ar prinde rau! Mentalistii, nu pierdeti timpul incercand sa controlati bestiile astea, pastrati-va pentru mai tarziu! Aelyus, acum e momentul tau, coboara-ti furia!”

Ingerii se napustira facand culoare largi in randurile armatei intunericului, pareau luptatorii perfecti. Nemuritori, si de neinvins. Sabiile inamicilor ii loveau, dar ei pareau sa nu simta nimic. Necromantii eliberasera si Calaretii Umbra iar care incercau sa se apropie de oameni. Planul Necromantului parea bine pus la punct. In timp ce Ingerii maturau pionii, Calaretii Umbra eliminara grupul de arcasi. Miile de sageti care cu cateva clipe inainte cadeau ca o ploaie zaceau acum pe jos, langa gramejoare de cenusa.  


© Copyright 2018 aelyus. All rights reserved.

Add Your Comments: