Oidipiet Blog page 21

Reads: 242  | Likes: 0  | Shelves: 0  | Comments: 0

  • Facebook
  • Twitter
  • Reddit
  • Pinterest
  • Invite

More Details
Status: Finished  |  Genre: Young Adult  |  House: Booksie Classic
Some poetry and text

Submitted: July 23, 2010

A A A | A A A

Submitted: July 23, 2010

A A A

A A A


fragmenten
12 mei, 23:37
It's 11 o'clock in the mourning and I'm enjoying a cop of coffee and a joint.
I've just read your poem, and yours too. I've just read your stories and I feel blue.
I can't eat, I can't think, I just need to be with you.
Het is 12 uur 30 en ik ben net bij je geweest. Ik ben wakker en kan weer denken. Jouw aanwezigheid maakt me rustig en ik voel ook geen pijn meer. Iets wat ik het hele weekend gevoeld heb, maar dat nu weg is.
"In het midden"
I'm lying on the cold floor
Knocked-out by passion
Wat is waar aan een leugen?
En wanneer is een leugen waar?
I see flashing lights and an open door
Now, I know my mission
I get up and see you..
The one I was looking for
Waar is een leugen?
En wat is er niet waar?
Het is 12 uur 45 en ik voel je bij me. Als warme armen die me beschermen tegen de koude wind. Misschien is het een droom, maar waarom voelt het dan zo echt? Iets zegt mij dat ik niet de enige ben, maar als het er echt om gaat wel voor jou.
"Wires and strings"
From pole to pole
She sings
Fill the hole
In my heart
I really need a new start
Het is 12 uur 55 en ik begrijp je. Een eigen leven een eigen rijk, wat heb ik daar in te bieden, als je niet eens op me lijkt. Dat wordt continu ruzie en voortdurend gezeik, waar ik geen zin in heb, mijn laatste woorden zijn het bewijs.
"Me and you"
I love you, but I hate you
Your lies are never true
You play games and haunt me
I don't know what to do
Please forgive me
Please be honest too
I can only reach you
If you believe in me and you
Too
It's half past 1 and I know that I am not the one. I feel sick and want to be dead. But, I can't die because I still believe in you and I. I can see your eyes, like hope in the sky. I can feel your heart, like the rhythm of a new song, that only has just begun. It's this little song that keeps me going, all day and all night long.
"Het probleem"
Ik voel je
Ik zie je
Maar ik ga
Ik wil je
Ik hou van je
Maar ik kijk je alleen maar na
Ik kan niet eerlijk zijn
Ik leef in een leugen
Ik wil je bereiken
Succes is een keuze
Het is 11 uur 's avonds en ik heb de hele dag gepokerd met een vriend. Ik weet niet meer waar ik het over had, maar ik weet dat een nieuwe start wil. Ik hou van je en ben gelukkig met je. Ik voel je bij me en ik weet dat ik vandaag niet voor niks bij je ben geweest. Ik voel het in mijn hart. De droom, het leven, de reden, ik ben en jij bent. And that's all that counts.
"Geef me een reden"
Geef me een reden
Om te leven
Geef me een reden
Om te geven
Geef me een reden
Al is het maar voor heel even
Dat ik van je kan houden
Geef me een reden
Om je te vertrouwen
Geef me een reden
Om je te trouwen
Want ik zal altijd van je blijven houden

-oidipiet out-
omdat ik van je houd
 2 reactie(s) Meer...
misschien heb ik de echte liefde wel bij je gevonden, maar kan ik het gewoon niet geloven, omdat het overdag niet echt lijkt..maar toch ben je de hele tijd bij me in gedachte, ik zsie je gezicht steeds voor me, zelfs nu ik denk dat ik niet verliefd op je ben, ben ik het toch, omdat het door alles heen gaat. ik zou willen dat we meer tijd voor elkaar konden maken.,..ik loop telkens weg en jij soms ook, maar we blijven elkaar zien en zijn eigenlijk niet bang elkaar te verliezen, dat voel ik gewoon. Ik denk dat ik van je houd, ik denk het niet, ik voel het, maar soms kan ik me zo vreemd van je voelen, dan heb ik een masker op en wil ik mijn iegen gang gaan, terwijl ik het liefste bij jou wil zijn. nu heb ik weer voor mijn eigen leven gekozen en jou alleen achter gelaten..ik ga weer eens pokeren met een vriend, (voor de zoveelste keer) terwijl ik en jij samen toch veel beter is, dat hebben we gewoon verdient. ik ben je vriend als ik op je kom..anders weet ik het ook niet meer..volgens mij voel jij dat ook en betekent het ook heel veel voor jou..je mag het gerust toegeven, je bent niet voor niets mijn vrouw, waar ik ontzettend veel van hou, alles mag en niets moet..ik zou willen dat je bij me kwam wonen, ik heb namelijk het stomme idee dat jij mij gelukkig maakt en ik jou..dus praat alsjeblieft met me, want ik wil een heleboel tegen je zeggen wat ik nu alleen maar schrijf..misschien is "ignorance bless" maar ik denk dat wij een stuk gelukkiger zijn als je weet hoe het zit. Dan kan ik tenminste eerlijk zijn en kan mijn masker af.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Pieter (47)
21 mei, 17:28
"Een nacht"
ik ben flieft op je
je bent een engel voor me..ik weet niet wat ik voor jou ben..,maar je bent een engel voor me..waar ik heel erg veel van houd
kusksusksusksusksussksuksuskssuksssuskskssuskssuskkssusksksusssksussksksskskkksskkskkskssjksusjusss
ik wil jou, alleen maar jou..ik wil geen ander, want ik wil jou
IK WIL JE VOOR ALTIJD IK WIL JE IK HEB GEEN SPIJT IK WIL DAT JE WORDT MIJN LIEVE MEID
ik heb nu een stijve van je..... .. ben jij ook nat?
(.....)
ik ben net op je gekomen..ik bedacht me hoe je me kuste en me vast hield en toen zag ik je heerlijke vagina voor me en kwam ik heerlijk klaar net alsof in je klaar kwam..net echt
luv u luv u luv u
ik ga nu slapen
trusten schat
ik hou van je
"De volgende dag"
Ik dacht dat flieft op je was, maar als ik je dan tegenkom zit je niet eens bij mij in de klas. Ik heb nachtenlang met je gevreeën in mijn gedachte, maar als ik je dan in het echt zie kan ik er niet eens aan denken. Ik ben compleet geblokkeerd, terwijl ik jou alles wilde schenken. Ik droomde over jou, overdag, en hoopte dat jij werd mijn vrouw. Maar als ik je nu zie dan ben je heel iemand anders en weet ik niet eens of je me vertrouwt. In gedachte wil ik je helemaal platknuffelen en dat heb ik ook gedaan, maar in de werkelijkheid zien we elkaar nauwelijks staan. Er is altijd wel aandacht van anderen, die ons van binnen veranderden. Als ik alleen maar met je kon praten en jou in mijn wereld kon toelaten, maar dat kan ik niet. Want wat op papier staat dat ligt zo dicht bij mijn hart, ik vind het doodeng om daar in de werkelijkheid aan toe te geven. Stel je eens voor dat het niet waar zou zijn, wat heb ik dan nog om voor te leven? Je zal altijd de vrouw van mijn dromen blijven en hoop je ooit in het echt te kunnen lijven. Deze woorden zijn bedoeld zodat je me kan begrijpen. Misschien is het zoeken mooier dan het vinden, maar ik zou toch niets liever willen dan de echte liefde te vinden.
jouw liefde
11 mei, 00:19
het besluipt me en bekruipt me
het gaat door alles heen
jouw liefde
laat mij niet alleen
het groeit en het bloeit
het gaat waar het niet gaan kan
jouw liefde
het is de wet van een ongeschreven plan
het ongrijpbaar en onvoorspelbaar
het gaat zoals het gaat
jouw liefde
niets moet en alles mag
zolang je mij maar niet verlaat
Meer...
door alles heen
10 mei, 20:25
Ik heb steekjes in mijn buik en borst, kleine prikjes. Ik weet dat er iets niet goed is. Ik voel het aan mijn water, er is iets aan de hand. Ik doe de muziek aan een luister naar de helende klanken. Dan voel ik je weer een beetje tot mij komen, maar toch ben je nog ver weg. Ik voel een kilte op mijn rug, ik verlang naar je terug. Ik doe het raam even dicht en ga verder met mij gedicht. Maar eigenlijk wil ik schrijven over wat ik nu voel. Ik voel het in mijn buik, ik maak me zorgen, ik denk dat het weer eens zover is, zoals je laats moest huilen, maar dan anders, nu voel ik spanning alsof het elastiek elk moment kan knappen. En als het knapt dan kan je er nog wel een knoop in leggen, maar het zal nooit meer heel worden. Ik wil niet dat ons elastiek knapt en ik wil me ook niet zo voelen. Al schrijvende krijg ik beelden van jou die mij gelukkig maken. Dat heelt de pijn in mijn maag, maar kan niet alles goed maken. Een diepe zucht, ik zet het raam weer open, ik wil frisse lucht. Het is mooi weer en ik zit alleen hier. Wat zou je nu aan het doen zijn? Waarom voel ik me zo? Ik wil weer terug naar jou, je zien, je voelen, van je genieten, bij je zijn, al is het maar voor heel even, want als ik bij jou ben dan is er even geen pijn, geen duivel, geen venijn, dan vertrouw ik alles en voelt alles fijn. Ik weet best dat die duivel weer terug kan komen en mij kan verleiden met rare dromen, maar waar het om gaat is dat ik je in mijn hart vertrouw en zelf mijn meest beangstigende gedachte wint het niet van de liefde die ik voor je voel. Misschien is dat wel houden van, dat je elkaar gewoon blind gelooft en vertrouwt, elkaar als gelijke beschouwd, en dus allebei evenveel van elkaar houdt. Daarom is de liefde die ik voor je voel sterker dan dit negatieve gevoel waar ik negatieve gedachtes van krijg en er alleen maar twijfel overblijft. Ik vertrouw op mijn hart en weet dat ik niet alleen ben, ik voel het, het gaat door alles heen. Als je van iemand houdt dan heb je de lusten en de lasten met elkaar, en ik kan dan alleen hier zitten, maar toch voel ik dat er iets is en begrijp ik dat ik verbonden ben met je, nu, toen, later en zelfs daarna. Ik wacht even en voel je liefde weer terug, ik zie je gezicht, ik voel een traan en slaak een zucht. Je bent weer terug. Ik veeg de traan van mijn wang en loop opgelucht naar buiten waar ik je misschien wel tegen kom en je hand kan pakken voor een kus. De kus die onze liefde bezegelt met tranen van geluk. Waar wij elkaar vinden tussen het puin, maar voor ons kan de wereld niet meer stuk. Want de liefde regeert deze klote wereld, en we kunnen niet meer terug, het is het laatste wat we hebben, dus laten we er gewoon voor gaan. Lief, kom in mijn armen, geef me een kus, bij mij heb je vrede bij mij heb je rust.
Meer...
succes is een keuze
10 mei, 13:20
Er is een succesvolle bedrijfsleider die waarschijnlijk weg gaat voor een grote zak geld naar een groter bedrijf. Het succes bij dat grotere bedrijf is in de toekomst niet gegarandeerd en bovendien willen personeel en klanten dat de bedrijfsleider blijft.
Ik ben een van die klanten en ik vind de bedrijfsleider een machtsgek die het bedrijf ten onder laat gaan, want het personeel wil dan ook niet meer blijven als de bedrijfsleider weggaat en de populariteit bij de klanten zal ook afnemen omdat het product dan een minder succesvolle uitstraling heeft en klanten zichzelf er minder snel mee zullen willen identificeren.
Daarnaast vind ik de bedrijfsleider een laffe zakenman die zich voor geld laat verleiden weg te gaan uit een goede werkomgeving enkel alleen omdat het ego belangrijker is dan van het bedrijf waar die voor werkt.
Zoals wel vaker gebeurt worden er bakken met geld voor meer succes neergelegd, maar het lukt niet altijd. Topmensen voor grote bedrijven worden tegen hoge bedragen ingekocht maar hebben toch geen succes. Het gevolg is dat de aandelen kelderen en het product wordt duurder voor de klant. Een neerwaartse spiraal dat zowel slecht is voor het bedrijf als voor de klant, enkel en alleen omdat het grote bedrijf niet tevreden is met het reeds behaalde succes en alleen maar meer en meer wilt.
Don't change a winning team: Als het goed gaat, zorg dan dat het goed blijft gaan en neem niet te veel risico's met nieuwe aankopen voor het reeds succesvolle bedrijf.
Keep the love: Kies voor de plek waar je hart het beste bij past en niet waar je het meeste geld mee verdient, want daar zal je pas echt gelukkig en succesvol mee zijn.
Hoe hoger je de piramide beklimt, hoe eenzamer het wordt. Dus, beste bedrijfsleider, wees nu eens tevreden met wat je bereikt heb en laat het bedrijf dat jou groot gemaakt heeft niet in de steek voor eigen succes.
Meer...
welvaartscrisis
9 mei, 23:31
mijn zaak gaat naar de klote
ik heb een psychiater en een psychologe
omdat ik anders niet gelukkig ben
ik moet bedelen om een kopje koffie in de shop
want m'n geld is weer eens op
alles opgeblowd en uitgegeven aan bier
ik heb een torenhoge studieschuld
en geen baan waar ik voor geleerd heb
maar zolang ik mijn uitkering nog krijg
blijf ik hier
Meer...
dankzij jou
9 mei, 14:58
je bent er als ik verdriet heb
je bent er als ik het moeilijk heb
je bent er als ik ruzie heb
je bent er zelfs als er helemaal niets is
je bent er altijd
ik ken je al jaren
en ik ken je mening
maar zelden geef ik je gelijk
toch weet ik dat jij de oudste bent
en krijg je meestal gelijk
omdat ik je respecteer
omdat jij mij hier hebt gebracht
dankzij jou ben ik groot geworden
dankzij jou blijf ik op mijn eigen benen staan
dankzij jou sta ik weer in de realiteit
dankzij jou heb ik een eigen bestaan
mam, bedankt dat jij er bent
bedankt voor alles wat je voor me doet
zelfs als ik het niet wil
ik weet
je bedoelt het goed
 1 reactie(s) Meer...
in een gemaakte wereld
8 mei, 23:28
in een wereld waar alles gemaakt is verdwijnt het gevoel
verdwijnt het verschil, verdwijnt de wil
plastic en metaal, als een machine
de ondergang van de mens
die alles perfect maken wil
maar zichzelf uit het zicht verloor
gelukkig hebben we nog natuur
laten we er zuinig op zijn
want zonder onze natuur
zou geen dichter meer dichten
geen schilder meer schilderen
geen schrijver meer schrijven
geen prater meer praten
geen luisteraar meer luisteren
het zou compleet stil zijn
leeg en liefdeloos
perfect egaal
zonder rimpels
zonder circels
maar helaas
niemand heeft dan nog een eigen wil
niets is meer bijzonder
en staat al het leven stil
Meer...
de verjaardag
8 mei, 14:58
ik weet het al weken
maar het komt nu toch echt dichtbij
ik heb er geen zin in
maar het moet voor mij
ik voel me klote
maar iedereen is blij
het verwachtingspatroon
het is geen feest voor mij
morgen ben ik jarig
dan is er al weer een jaar voorbij
dan ben ik het middelpunt van alle aandacht
en zingt iedereen voor mij
toch ben ik niet gelukkig
er is al weer een jaar voorbij
ik wil niet jarig zijn
want jij
jij bent niet meer bij mij
Meer...
ik ben
7 mei, 22:35
lief
de
lul
Meer...
grenzeloos
7 mei, 21:04
verveeld en ongeïnteresseerd
staar ik naar de televisie
leeg en emotieloos
zap ik van kanaal tot kanaal
dan opeens zie iets moois
en blijf ik geboeid kijken
het raakt me van binnen
er is contact
ik kan je bereiken
een hand, een zoen
de geur van een bloem
je ogen op het scherm
een erotische film
maar jij bent bij hem
ik smeer jam op mijn brood
en neem een glas melk
van binnen ga ik dood
de liefde gaat op in rook
ik denk bij mezelf
morgen is weer een dag
en hou me groot
want ik hou van je
zelfs vandaag
na de dood 
 


© Copyright 2020 Oidipiet. All rights reserved.

  • Facebook
  • Twitter
  • Reddit
  • Pinterest
  • Invite

Add Your Comments:

More Young Adult Miscellaneous