De lieve dief

Reads: 402  | Likes: 0  | Shelves: 0  | Comments: 0

  • Facebook
  • Twitter
  • Reddit
  • Pinterest
  • Invite

Status: Finished  |  Genre: True Confessions  |  House: Booksie Classic

poetic story

Er bestaat iemand die door iedereen geliefd is, maar diegene heeft een slechte eigenschap, want die steelt je hart...
 
Eerst is alles leuk en gezellig, maar dan begin je opeens dingen te missen. Dat maakt je wanhopig en kwaad. Je wilt je beste vriend niet beschuldigen, maar het is toch de enige mogelijkheid dat die het gedaan heeft. De lieve dief steelt dingen die je niet kan missen en nodig hebt. Maar, omdat je zoveel om die vriend geeft kan je eigenlijk niet heel erg kwaad worden en diegene gaan haten. Dus, je gaat er alleen maar meer van houden.
 
Dan voel je de pijn als diegene er niet meer is en met die dingen er vandoor is gegaan. Je mist die dingen en je vriend, die eigenlijk geen vriend is, maar een dief. Een echte dief. Hart gestolen. Je wilt die lieve dief vergeven en te-gelijker-tijd haten. Maar hoe meer je die lieve dief gaat haten, hoe meer je er van gaat houden. Haat-liefde, wat ooit als vriendschap bedoeld was, voelt nu als echte pijn en is eigenlijk niet gezond. Je wilt wraak nemen op die lieve dief, of je wilt meer (en meer)?
 
Dan neem je genoegen met minder en accepteer je het verlies. Je gaat verder met je leven en probeert te vergeven. Laat het los, er zijn belangrijkere dingen in het leven dan die dingen, zoals je hart en je echte vrienden. En die lieve dief, die zal altijd een plek in mijn hart en geweten houden. Ik kan zonder die lieve dief, ik kan zonder...
 
Dan ben je wijzer, en begrijp je dat die dingen jou bezaten, en dat jij die lieve dief wou bezitten. Nu laat je het los. Je ziet het zand tussen je vuisten weglopen en laat uiteindelijk los. Je voelt het zand nog aan je hand, maar als het leven verder gaat. Vergeet je dat ook weer. Los, los, los...
 
Als je ergens van houdt laat het dan los (voordat het jou gaat bezitten). Als diegene echt van je houdt komt die weer terug. Ik weet zeker dat stelen niets met liefde te maken heeft, maar toch gebeurt het op de meest onverwachte momenten. En juist dan doet het pijn. Daarom, lieve dief kan jij nog zoveel van mij stelen en nog zo kwaad maken, je kan mijn hart nooit stelen en daarmee ook mijn vrienden niet. Dat weet je diep van binnen en dat zit je dwars, en dus steel je meer (en meer), maar zonder succes. Totdat iemand zo kwaad wordt op jou dat diegene zichzelf wel op jou wreekt en jij bestolen wordt en de pijn en het verlies voelt wat ik voel. Ik zal het niet zijn, want mij doe je geen pijn meer. Maar mijn vrienden misschien wel, of misschien iemand die wij helemaal niet kennen, maar dat het gebeurd weet ik zeker.
 
Dan bedaard het gevoel en blijf ik koel. Ik had je niet mogen bedreigen, maar zo kan ik wel de woede van mij afschrijven. Jij zal nooit mijn hart krijgen, omdat je niet te vertrouwen bent. Lieve dief, hoe lief je ook bent, je steelt en dat is gemeen. Jij zal nooit meer die liefde, die vriendschap, dat vertrouwen voelen, want je steelt. En je speelt met gevoelens. Dat is niet eerlijk en voelt verkeerd.
 
Dan keer ik terug naar mijn hart en zie ik jouw lachende gezicht voor mij. Was het nog maar zo vertrouwd, was het nog maar zoals toen. Maar nee, jij zat fout, jij ging over de grens. En nu kunnen wij niet meer terug. Ik geef het toe die dingen bezitten mij en jij bezit mij. Ook al heb je gestolen. Je zit in mijn hart, misschien niet zoals het hoort, maar je zit er wel. Haat en liefde ligt vaak dicht bij elkaar. En dan kies ik toch voor liefde. Dus, lieve dief: Je komt er weer mee weg. Ik kan je vergeven. dat is voor mij een zegen. Maar of jij gered wordt van je falende kwalen? Ik weet het niet. Ik hoop dat je de volgende keer als je wat steelt eens terug denkt aan deze tekst en het terug legt voordat het te laat is. Sterkte, schat. Je zit in mijn hart. Het is aan jou de keuze: Of blijven stelen of een nieuwe start. Dit is geen spel, dit is geen grap. Want, die lieve dief, dat ben ik zelf en dat ben jij. Het gaat om jouw keuze, jouw pad. Verleg je grenzen en vergeef jezelf in je hart.


Submitted: June 19, 2010

© Copyright 2021 Pieter de Winter. All rights reserved.

  • Facebook
  • Twitter
  • Reddit
  • Pinterest
  • Invite

Add Your Comments:


Facebook Comments

Other Content by Pieter de Winter

Book / Religion and Spirituality

Book / Religion and Spirituality

Book / Religion and Spirituality